Balatonfenyves

ismertető, Balatonfenyvesi képek, galéria




Balatonfenyves

Balatonfenyves a Balaton déli partján fekvő, 2100 lakosú üdülőfalu. Keletről Fonyóddal, nyugatról Balatonmáriafürdővel határos, a szemközti parton Szigliget és Badacsony fekszik.

A déli Balatonpartnak ez az évtizedek óta nyugodt békéjéről ismert családias nyaralóhelye több mint 100 esztendeje született.
Balatonfenyves a nevét az idetelepített fenyveserdőről kapta: 1912-től használják ezt a nevet. 1912-ben nevezik először Balatonfenyvesnek az Alsóbélatelep határától a lápvizet a Balatonba vezető bereki Nagyárok vonaláig terjedő településrészt, Máriatelepnek pedig már csak az ettől nyugatra eső területet. Fenyves manapság sem zsúfolt üdülőváros, bár hatalmas szabad-strandjai vonzzák a turistákat. Háta mögött a legendás nagyberek őstermészeti rezervátumával, a scisztapusztai termálfürdővel, nemzetközi lovaspályájával, patinás nyaralóival kápráztatja el az ide látogatókat. A kisvasút nosztalgiajáratával, mely Nagybereken fut keresztül, bárki ellátogathat a fürdőbe, vagy a táskai pincesor vendégszerető gazdáit.

Települések Balatonfenyves közvetlen közelében

Települések Balatonfenyves környékén